Waarom we doen wat we doen

Bikeproof is geboren uit de passie voor het mountainbiken en het begeleiden van mensen. We zien het als onze missie om overal waar gemountainbiked wordt een bijdrage te leveren aan het veilig en duurzaam beoefenen van deze prachtige sport, zonder dat dit ten koste gaat van de uitdaging en beleving die het zo ontzettend gaaf maken om te doen.

Onze missie is samen te vatten in een simpel model dat we mee hebben genomen uit de Duitse opleiding voor MTB- gidsen:

Door opleiding te geven, onze kennis en ervaring te delen willen we er aan bijdragen dat risico’s geminimaliseerd worden en tegelijk de beleving verhoogd wordt. Daar zit onze meerwaarde als gids/ trainer/ opleider/ coach

Hoe we dit willen bereiken

Om dit te bereiken maken we gebruiken van moderne theorieën op het gebied van bijvoorbeeld gedragswetenschappen en motorisch leren. Maar bovenal geloven wij in de kracht van de ervaring. Bij ons zul je veel in beweging zijn!
We zijn niet bang om daarbij buiten de gebaande paden te gaan en zijn we altijd op zoek naar creatieve vormen.

Onze programma’s zijn altijd maatwerk! Wij willen graag weten wat u wil bereiken en zoeken daarbij in samenspraak naar een vorm die het beste past.
Zonder uit het oog te verliezen waarom u in eerste instantie bij ons kwam:  Een gedeelde passie voor het fietsen!

Duurzaam is voor ons altijd een voorwaarde. Dat geldt voor de mensen en omgeving waarmee we te maken hebben en ook voor het resultaat van onze programma’s. Dat vraagt iets van ons en ook iets van u.

 

Voor wie

In principe zijn we er voor iedereen die iets wil leren op het gebied van mountainbiken en dat op een belevingsvolle en veilige, duurzame manier wil doen.

Daarnaast ook voor iedereen die iets wil leren over zichzelf of het werken in een team en daarbij de mountainbike als middel wil gebruiken.

Met ons aanbod, richten we ons hoofdzakelijk op groepen, verenigingen en bedrijven. Mocht u zich wel aangetrokken voelen tot ons verhaal en geen groep om u heen hebben, neem dan gerust contact op. Wellicht kunt u aansluiten bij een van de lopende trajecten of  verwijzen wij u graag door naar deskundige collega’s.

Door wie

Helemaal vergeten onszelf voor te stellen:  René Boom en Willem Franssen.
We zijn beiden gepassioneerd mountainbiker, enthousiast docent op de Fontys Sporthogeschool en eerder werkzaam geweest in het onderwijs en de outdoorbranche.
De kennis, ervaring en opleidingen uit deze werelden zijn gebundeld in Bikeproof.
We verzorgen al (bij- )scholingen voor:

  • Brancheorganisaties in de buitensport ( Vebon en SVWB ) en individuele buitensportbedrijven.
  • Opleidingen tot Wielertrainer voor de Wieleracademie (samenwerking NTFU en KNWU )
  • Clinics en reizen voor de Nederlandse Klim en Bergsport  Vereniging

Zonder u lastig te willen vallen met een heel CV, willen we toch niet onvermeld laten dat wij veel waarde hechten aan de juiste certificeringen. Volgens ons draagt dit bij aan een veiligere, verantwoorde manier van de mountainbikesport bedrijven.
Wij doen dit zelf door het volgen van opleidingen en bijscholingen, zoals die van de Wieleracademie, Duitse Mountainbikegidsen opleiding, Wilderness First Responder ( Wilderness EHBO ) en afstemming met de Europese mountainbikegidsen opleiding.
Daarnaast zijn wij lid van de Stichting Veilig Werken Buitensport.