Wat wij doen bij het begeleiden van tochten

Optimale beleving, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Dat is onze opdracht als we tochten gidsen.
Daartoe laten wij veel verantwoording bij onze deelnemers liggen. Wij zijn er van overtuigd dat u zelf prima inschattingen kunt maken ten aanzien van uw eigen veiligheid, als wij u helpen de mogelijk risico’s inzichtelijk te maken.
Uiteraard kunnen moeilijke passages altijd omzeild worden. Wij zullen u ( indien gewenst ) ook uitdagen om veilig uw grenzen te verleggen.

Een voorbeeld van begeleidde tochten

Zo verzorgen wij bijvoorbeeld in de zomer een mooie MTB- week voor de Nederlands Klim en Bergsport Vereniging (NKBV ) vanuit Hotel St Roche in Puy Saint Vincent.

In deze prachtige en technisch uitdagende omgeving wisselen we het rijden van tochten af met oefeningen in het terrein om de skills onder de knie te krijgen die dit soort omgeving vraagt. We bezoeken een bikepark en rijden een meerdaagse tocht met overnachting in een hut. Een heel bijzondere beleving!

Deze week is gericht op rijders die al ervaring hebben opgebouwd op de parcoursen in Nederland, Ardennen en Eifel en zich nu willen gaan richten op het uitdagende terrein van de Alpen.

Er is ook aandacht voor bijvoorbeeld uitrusting en tochtenplanning, zodat de deelnemers voorbereid worden om dit soort tochten in de toekomst zelfstandig te ondernemen.