Wat wij onder coaching verstaan

Bij mountainbiken heeft iedereen zelf het stuur in handen en kan zelf besluiten wat hij daar mee doet. Dat maakt de veiligheid moeilijk controleerbaar. Veiligheid moet dus gevonden worden in een goede opbouw, verantwoorde keuzes en adequate inschattingen.
En dat allemaal zonder dat het saai wordt of ten koste gaat van de uitdaging die deze sport juist zo ontzettend mooi maakt!
Wij kunnen u helpen om mountainbiken binnen uw vereniging of organisatie verantwoord te implementeren. Dat kan gaan over het scholen van personeel, maar we kijken ook graag met u mee naar de “papieren” kant hiervan, zoals het ontwerpen van routes, instructielijnen of risico-analyses.

 

Voorbeeld van een opleiding

 

Bikeproof behoort o.a. tot de vaste kern van opleiders van de Wieleracademie. Dit samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU ) en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie ( KNWU ) is HET opleidingscentrum voor wielertrainers in Nederland. Zowel Willem als René verzorgen de opleidingen tot Wielertrainer 2 en 3 en/ of treden op als examinator.

Daarnaast zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste Europese mountainbikegidsen opleiding  (EO-MTBInG )

 

Persoonlijke en teamcoaching op de mountainbike

Naast opleidingen bieden  wij ook persoonlijke, of teamcoaching trajecten aan waarbij we de mountainbike als middel gebruiken om te werken aan bijvoorbeeld samenwerking, leiderschap, vertrouwen, enz. Ook hierbij geloven wij in de kracht van ervaring.