Wat wij in onze mountainbike clinics doen

In onze clinics richten wij ons op het verbeteren van rijtechniek en tactiek van de individuele rijder. Dit kan tijdens een dag(-deel), weekend of meerdere dagen. Voor uw bedrijf of vereniging, of als onderdeel van een programma dat u uw eigen klant aanbiedt.

Door onze up-to-date kennis en uitgebreide ervaring op zowel het gebied van mountainbiken, als dat van motorisch leren, les geven en coachen, zijn wij in staat om te komen tot clinics die aangepast zijn op uw wensen, doelen en niveau.
U zult ervaren dat onze aanpak vaak “net even anders” is en vooral erg praktijkgericht. Zo min mogelijk praten, zo veel mogelijk doen.

Voorbeeld van een mountainbike clinic

Een voorbeeld van een clinic is de techniektraining die we verzorgden voor Stichting Veilig Werken Buitensport ( brancheorganisatie outdoor en recreatie ) .

Hierbij was het onze opdracht niet alleen om de rijtechniek van de buitensportinstructeurs te verbeteren, maar ze tevens iets bij te brengen over hoe zij dit met deelnemers konden doen. Na een korte introductie over leervoorkeuren hebben we ze laten ervaren hoe dit er in de praktijk uit kan zien. De deelnemers verbeterden zelf hun rijtechniek EN leerden goed in te spelen op de diversiteit aan leervoorkeuren die ze aantreffen in hun groepen.